top of page
CAT

ND44

2015, Electroacústica en directe, improvisació

Amb Almudena Vega (fl.), El Pricto (clar.), Sarah Claman (vl.) i Pau Sola (vc.)

Aquesta és una gravació del concert que va tenir lloc en el “Soda Acústic” (Barcelona) el 21 d’octubre de 2015 com a part de la sèrie de concerts d’improvisació “Nocturna Discordia”, organitzats per Discordian Records cada setmana. En aquest concert vam participar l’Almudena Vega a la flauta, El Pricto al clarinet, Sarah Claman al violí, Pau Sola al violoncel i jo processant el so dels quatre instruments amb Max/MSP i controlant la difusió sonora de l’esdeveniment. Tota la música va ser improvisada.

 

La idea darrera d’aquest concert va venir d’un experiment que vam ver El Pricto i jo processant el seu clarinet poques setmanes abans en un concert a Menorca i vam voler portar la idea a l’extrem. L’experiment consistia en treure la boquilla del clarinet​ i introduir un micròfon en el barrilet, després, crear feedback i modificar el to del feedback per mitjà de canvis de digitació en el clarinet.

 

En el concert al Soda vam aplicar el mateix concepte tant a la flauta com al clarinet. Els intèrprets podien també tornar a assemblar l’instrument en qualsevol moment per tocar de manera normal. Addicionalment, l’efecte va ser estès amb canvis de panning, que alteraven el feedback. El violí i el violoncel van ser amplificats amb micròfons de contacte i clipejats. El resultat era una sonoritat sorollosa bastant dura. Addicionalment, els quatre instruments van ser processats amb filtres passa banda i amb glitches en els buffers on cada senyal es guardava temporalment.

Aquí es pot veure una captura de pantalla del patch principal utilitzat durant el concert (click a la imatge per augmentar la mida). A sota es pot descarregar també el patch sencer.

bottom of page