top of page
CAT

Love and Tensor Algebra

2016, Petit ensemble, indeterminació suau

Compost per al Discordian Community Ensemble

Text: Michael Kandel / Stanisław Lem

(veure els crèdits a sota)

"Love and Tensor Algebra" fou escrita especialment par al Discordian Community Ensemble, un ensemble especialitzat a treballar l'escletxa entre la composició i la improvisació. En aquesta peça s'utilitza la indeterminació per arranjar els diferents materials en el temps. La peça sencera funciona com una màquina abstracta: hi ha una sèrie d'"inputs" (materials o gests tocats per algun dels instruments) que són processats per altres membres de l'ensemble. En escoltar un material específic que, a la partitura, està lligat a una sèrie de possibles "outputs", el següent intèrpret selecciona un dels possibles "outputs" i el toca. Aquest nou material està al mateix temps lligat a un grup d'altres possibles materials per ser tocats per un altre músic, i així successivament de tal manera que les eleccions que cadascú pren determinen l'ordre resultant dels materials.

Aquesta estructura mecànica està en consonància amb el tema de la peça, il·lustrat per les paraules d'un poema que es troba en la versió anglesa (traduïda, o més bé recomposta, per Michael Kandel) del llibre "Ciberiada" de Stanisław Lem. El poema apareix al mig d'una història on un dels dos protagonistes (dos "constructors" cibernètics) crea una màquina capaç d'improvisar elaborats poemes. Un "electrobard". A causa de la rivalitat entre els dos personatges, l'altre constructor posa la màquina a prova exigint poemes cada vegada més elaborats. Un dels poemes improvisats per la màquina parla d'amor i àlgebra de tensors i conforma, en versió reduïda, la lletra d'aquesta peça, com si tot l'ensemble s'hagués convertit en la màquina recitant el poema.

"Love and Tensor Algebra" fou estrenada el dia 1 d'octubre de 2016 al TPK, a l'Hospitalet (Barcelona), tocada per el Discordian Community Ensemble. L'enregistrament que es troba en aquesta pàgina prové d'aquest esdeveniment. Els intèrprets eren:

Almudena Vega (flauta)

El Pricto (saxo alto)

Agustí Martinez (saxo alto)

Owen Kilfeather (veu)

Diego Caicedo (guitarra elèctrica)

Alex Reviriego (contrabaix)

Eduard Altaba (contrabaix)

Una versió diferent de la peça, amb instrumentació ampliada, va ser interpretada el 12 del mateix mes al Soda Acústic, en el marc de la "Nocturna Discordia", una sèrie de concerts organitzats cada setmana per Discordian Records.

bottom of page